Modern home design - decor ideas: Central Garden
Showing posts with label Central Garden. Show all posts
Showing posts with label Central Garden. Show all posts

Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof

Saturday, September 06, 2014
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof
Green roof can beautify a house, it may be a solution to make healthy environment around us.
Many sources of green roof idea you could ever get, both architects, green roof installation services and parks, as well as inspiration from information in the form of articles and photographs of green roof ideas through the internet, classic to stylish home furnishings. Unity between garden, home design, green roof, and home interior can add value of comfort.
This is a contemporary house decorated with futuristic green roof are served by a-dlab from Singapore in 2013 and named Andrew Road. The house located in Singapore designed on unique garden in the form of slopping green roof, vertical garden, and the plants hanging down on one side of the upper level. This contemporary home able to reduce and reflect sound coming from street so it would give relax and privacy.

Photographs by Derek Swalwell
Singapore Contemporary House with Futuristic Sloping Green Roof and Pool on a storey below the street level
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof slopping landscape


Andrew Road by a-dlab:

Singapore Contemporary House with Futuristic Green RoofSingapore Contemporary House with Futuristic Green Roof“Situated in the well-known Caldecott region of central Singapore, this bungalow by A D Lab enjoys the relaxed atmosphere of its quaint residential neighbourhood with gorgeous views of the MacRitchie Reservoir, one of the nation’s most popular nature reserves. The architects, however, had to contend with the site’s proximity to a busy highway, that although is not visible from the site, creates a significant amount of noise. The undulating terrain of the neighbourhood is quite unusual in Singapore, and creates a streetscape whereby the plots of land are about a storey below the street level. As such, each house along the street is entered from the second storey level. The architects took advantage of this unusual situation to lower most of the communal facilities down into a sunken court that shields them from the noise of the highway, as well as heightens the level of privacy and intimacy of the house.
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof
Singapore Contemporary House with Futuristic Green RoofFrom the external entrance of the house, the architectural expression is very understated. The architects kept the built form above street level as ground-hugging as possible by making the roofs appear as folds and peels in the landscape. This understated expression is further assisted by the folding of the roof downward toward the outer edges of the house. The internal spatial expression of this tilting roof form gives the opposite experience, whereby the entrance to the spaces are low and rise upward from the entry, creating the sensation of an enlarging, grand internal room that simultaneously leads the eyes upward to the sky, as well as downward to the intimate central courtyard below. The undulating and folding roof form is covered in turf, further defining it as a continuation of the surrounding green landscape. At certain locations, the roof folds up from the earth level to allow wind and light into the sunken courtyard.
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof
In another move to increase privacy, A D Lab encircles the main rooms at all levels with circulation space that acts as noise buffers. The corridors and staircases wrap around the outer perimeter of the house, focusing the view from the rooms towards the central courtyard, as well as creating a sense of drama about the movement of a person through the house. The “viewer” moves through the house via these corridors that are at times hidden hallways behind the rooms and at other times open out to theatrical balcony-like spaces that view down to the garden and main living spaces.
Singapore Contemporary House with Futuristic Green Roof
Singapore Contemporary House with Futuristic Green RoofThe owner lives in this house with his parents, so this network of hidden and detached corridors allows the inhabitants the flexibility of moving around the house either subtly or in full view depending on the varying social situation and need for privacy. The central courtyard is a private and serene oasis. A luxurious swimming pool cools the courtyard along with a series of indoor and outdoor water features that separate the main public rooms from each other and bring the pool element into the house itself.”
Singapore Contemporary House luxurious central pool
Singapore Contemporary House - interior design - a striking red color seat
Singapore Contemporary House - interior design - beautiful color combination of chair, stairs, floor, wall, and landscape
Singapore Contemporary House - interior design - bright stone accent in the kitchen and dark combination
Singapore Contemporary House - interior design - bright landscape and dark meeting / dining set combinationSingapore Contemporary House - interior design - lounge deisgn
Singapore Contemporary House - interior design - slopping wall and stairs with natural light coming from large glass wall
Singapore Contemporary House - interior design - luxurious white bathroom furniture and dark floor with natural lightSingapore Contemporary House - interior design - luxurious white bathroom furniture and dark floor with natural light
Singapore Contemporary House - interior design - luxurious white bathroom furniture and dark floor with natural light

Green Roof House in Singapore - The Wall House

Friday, May 30, 2014
Green Roof House in Singapore - The Wall House
Modern Home Singapore Garden Green Roof and Pool The Wall House
The green-roofed house is the work of the great architect Singapore, FARM and was completed in 2013 in Singapore. Land large enough that is about 1000 square meters used for magnificent and luxurious masterpiece. 

Green roof idea:


The Wall House by FARM:

This grass thatched house is basically made ​​up of two blocks combined in one unit, one for retired parents, and the other for children. The formation of the two blocks is also a response to the limitations of available land so as to provide a comfortable space for occupants and flexible enough to perform activities in and outside the home. 

Green Roof House in Singapore - The Wall HouseGreen Roof House in Singapore - The Wall House

Placement of a beautiful park even there is also a garden on the roof (green roof) it able gives a distinct impression and experience on the house. In addition to being a place to freshen up from fatigue, forage can also be used to play a fun place

Like the house in general, space is provided in this home include a bedroom, living room, kitchen and dining area, but the house feels special because there is a wine cellar, library, and also a fairly extensive gardens in also above. Uniqueness is especially striking is located in any room in the house that the occupants can also enjoy the freshness of the greenery, even in all the rooms. 

Combination with some plants are quite large and woody, green roof also looks enhance your home when juxtaposed with a pool and it will look perfect. Green garden in every room also, it would beautify and freshen your interior, either bedroom, bathroom, living room, or other space.

Photographs by © Bryan van der Beek & Edward Hendric

Stone House with Grass Roof and Central Garden

Thursday, May 15, 2014
Stone House with Grass Roof and Central Garden
Stone House With Grass Roof and Central Garden
Vo Trong Nghia, an Vietnamese architect firm has designed completely and built "Stone House" which also beautified of a fresh green grass on the rooftop and the central green garden that connect some rooms.
This torus-shaped house is located in Dong Trieu, Quang Ninh Province, Vietnam south east Asia where the consequence is always get the sun along years, in the tropical climate.
Architects: Vo Trong Nghia Architects
Location: Dong Trieu, Quang Ninh Province, Vietnam
Contractor: wNw House JSC
Year: 2011
Photographs: Hiroyuki Oki

Stone House by Von Trong Nghia Architects:

“This torus-shaped stone house is located in a quiet residential quarter beside the way to Ha Long Bay from Hanoi. A rising green roof and walls composed of subdued color stones in dark blue create a landscape, which stands out in the new residential area.
The rooms surround the oval courtyard, making a colony-like relationship with each other. Circulating flow runs around the courtyard and continues to the green roof, connecting all places in the house. This courtyard and green roof compose a sequential garden, which creates a rich relationship between inside and outside of the house. Residents discover the changes of the seasons and realize their wealthy life with the nature, thanks to this sequential garden.
To create a wall with smooth curvature, cubic stones with 10cm thickness are carefully stacked. Consequently, the wall performs the play of light and shadow. Massive and meticulous texture of the wall generates a cave-like space, which recalls the image of a primitive house.
The family with 2 young children has been enjoying their living in the house. They sense each other and deepen their communication, rounding and rounding in the house.”
Unique Stone Green Roof

Stone House With Green Roof and Garden idea

Stone House With Green Roof

Stone House With Green Roof and TreesStone House Wall Material

Green Roof and Central GardenStone House and Central Garden Idea

Stone House and Central Grass Garden

Stone House Central Garden

Simple Trelis Ceiling Interior Design indea

Stone House With Simple Wood Interior

Stone House With Wood Trellis Ceiling

Simple Wood Interior Inside Stone House

Stone House With Green Roof Design

Stone House With Green Roof Idea