Modern home design - decor ideas: Kitchen Design
Showing posts with label Kitchen Design. Show all posts
Showing posts with label Kitchen Design. Show all posts

"Urban Green" home design

Wednesday, February 26, 2014
"Urban Green" home design

http://goathouse.blogspot.com/2014/02/urban-green-home-design.htmlSALA Architects from Minneapolis, Minnesota has designed Urban Green.
The modern home site needs about 2,250 square foot and the project purpose was to make a small family home with 3 bedrooms, 2 bathroom, and pretty big connected room for living and kitchen. Sustainable home ideas are implemented to increase the value of home while minimizing living cost. Installed technologies especially passive energy could support the house comfort, beside facade and the function of its home interior and acceptable furniture. Advantages could be inspiring from This LEED certified home.
modern wood home design in mennesota

modern interior connected room

living kitchen dining room connected

living room design in connected room

connected room for family

dining and living design

wooden kitchen set and dining

kitchen set design

wood stairs design

wood hall desgin

calm bedroom

wardrobe and bathroom

fun child bedroom

Urban Green by SALA Architects:

"This LEED for Homes, 2,250 square foot, three bedroom house with detached garage is nestled into a 42-foot by 128-foot infill lot in the Linden Hills neighborhood. It features an eclectic blend of traditional and contemporary elements that weave it into the existing neighborhood fabric while at the same time addressing the client's desire for a more modern plan and sustainable living.
Sustainable components:
Passive solar heating and daylighting, natural ventilation due to the narrow building profile and open plan, high-efficiency appliances, high- efficiency dual-stage furnace, dual-flush toilets and low-flow faucets, bamboo floors, composite fiber-cement siding, shell durability walk-through, blower door-performance testing."

Photos by: Troy Thies

Villa Welpeloo by Superuse Studios

Monday, October 07, 2013
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Superuse Studios design the atractive contemporary house, its named Villa Welpeloo which a couple has a enxiety for art in Netherlands. This artistic house is composed up of many kind of unused materials. Recycle something not used could bautify this house while reducing the environmental polution.

Villa Welpeloo by Superuse Studios:

Villa Welpeloo is a residence for a couple with the exquisite wish to store and show a collection of paintings and graphical work of young contemporary artists.
2012Architecten aspired to use as much surplus materials as possible. Scouts have (re)searched the possibilities and availability of surplus materials in the vicinity of the site during the design phase. Based on the findings there was a continuous stream of new incentives to develop the design further. The found materials resulted in new shapes and new ways of construction. For the facade the inner parts of a cable reels are
used. The load bearing construction is made from steel beams from a paternoster (textile factory machine).
Interior
The basics of the interior are shaped by the exhibition space where paintings can be shown.To make the paintings stand out the colours and
materials of the interior are on the background.Besides that all the electrical wiring for appliances and lighting has been hidden inside the walls. All built in furniture has a vertical calibration that is used playfully and expressive to place various functions within the furniture. The stair and the furnishings have the same reticent set of colours. On the inside of the furnishings the noteworthy materialization of building signage as drawers and cupboards appears. An elevator for the transport of goods is incorporated in the studio and hidden from sight; it is the building elevator that was used during the construction of the steel frame. The art works are lit by remarkable armatures made from the stretchers of broken umbrellas. It is designed for this villa by studio En-Fer.
Materials
The waste materials provided a continuous stream of new incentives to develop and refine the design. New shapes and innovative construction methods were needed to incorporate the found materials.
Construction
The main structure is made out of steel profiles that previously made up a machine for textile production, an industry once very important in the region. One of these machines gave us enough steel to construct the whole villa.
Facades
The main facades are built with wood normally used for particleboard or for burning. TKF, a factory which produces cables, has large numbers of redundant cable reels, too damaged for further original use. The wooden slats which make up the core of these reels are generally undamaged and of a standard size. These slats, collected from a thousand reels, provided enough material for the facade.
Photos by: Allard van der Hoek
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios

Coeur D’Alene Residence by Uptic Studios by Uptic Studios

Sunday, July 07, 2013
Coeur D’Alene Residence by Uptic Studios by Uptic Studios
Nort Idaho Coeur D’Alene Residence
Coeur D’Alene Lake in North Idaho, Uptic Studios has completely designed Coeur D’Alene Residence.

Chestnut Hill Residence by OMA and A+SL Studios

Friday, July 05, 2013
Chestnut Hill Residence by OMA and A+SL Studios
home design Chestnut Hill Residence
Chestnut Hill Residence addition has been completely design by OMA and A+SL Studios. It located in Brookline, Massachusetts.