Modern home design - decor ideas: Minimalist Interior
Showing posts with label Minimalist Interior. Show all posts
Showing posts with label Minimalist Interior. Show all posts

Modern Shipping Container House - WFH by Argency

Thursday, November 13, 2014
Modern Shipping Container House - WFH by Argency
 Modern Shipping Container House - WFH by Argency
WFH House is a work house made of shipping containers with a modern style that is quite simple and sustainable.

This modern shipping container house made by Argency http://arcgency.com/ in 2012 is located in the area of Wuxi, China. With a blend of elegant style, this house also emphasizes flexibility, reliability, sustainability, and playfulness well in shape, color, and placement of each room are presented.

WFH House by Arcgency:

“Design

The design is based on Nordic values. Not only according to architecture, but also design objects. These values are defined as:
Flexibility.
Build for people, human values. – Good daylight conditions, different types of light.

Reliable (long term) solutions. – Healthy materials, recyclable materials, design for disassembly strategies.
Materials that age gracefully.
Access to nature, greenery.
Minimalistic look.
Playfulness.
Sustainable global housing


The WFH concept is a modular concept, based on a design principle, using 40 feet high cube standard modules as structural system.
The structure can be adapted to local challenges such as climatic or earthquake issues.
Online customization-tools give clients the possibility to decide their own version of the house concerning layout, size, facade, interior etc.
The configuration happens within a predefined framework that will ensure high architectural value and quality of materials. Building-components are prefabricated and on site construction can be limited.

FLEX space

The FLEX space is the heart of the house. It contains the living room, kitchen and can be used for multiple purposes.
Parts of the room are double height, creating perfect lighting conditions. The rest of the space is one story height, defined by the landing that creates access to the spaces on the second floor. In each end of the FLEX space there is access to the surroundings and daylight.
The boundary between inside and outside disappears, when the doors open. This is a fundamental part of the design; to be able to open let nature in.
It is a consequence of having varying requirements for inside temperature and definitions of what domestic functions takes place inside and outside.

Geometry

The geometry of the FLEX space is defined by the two rows of modules, and can easily be modified to specific wishes regarding size.
The FLEX space has a number of possible solutions for subdivisions. Both on one plan or two plans. It can also be one big space, creating a lot of light and openness. The kitchen elements are built into the wall (into the technical module).
It creates more floor space and also makes connection to water and plumbing easy. The kitchen can also be extended with at freestanding element, defining the work area of the kitchen.
From the FLEX space there is access to all spaces. This eliminates square meters used for logistics. It is possible to make larger openings from the FLEX space into the rooms, again creating flexible solutions within the same system.
Landing

The landing creates access to the second floor, but can also be used as a space for play, relaxation or work.
It gives the inhabitant the possibility to draw back, but still enjoy the company of people in the house.
You are in the FLEX space, but because you are on the first floor you are drawn back from the action. It is an ideal place for a quiet retreat and still being able to observe what is going on in the house.”
Bedrooms

The size of the bedrooms is defined by the half of a module (15m2). There are four bedrooms, and they can be used for multiple purposes: A parent’s bedroom, kid’s bedroom, workspace etc.
Three of the rooms have windows on two facades, creating a mixed light. It is possible to remove the wall, or part of it, facing the FLEX space. This adds flexibility to the layout and shows the structural systems ability to adapt do different needs.









LEED House “Like A Houseboat”

Monday, January 13, 2014
LEED House “Like A Houseboat”

LEED House “Like A Houseboat”
Shipley Architects has created completely a sustainable house in 2008, it is called "like a houseboat".
This contemporary house was named that because of this house is floated above poor soil on steel beams. LEED Platinum was received "like a houseboat". Many kind of home technologies feature this house more eco-friendly and might able adapt with the natural environment such as geothermal heating and cooling system, reusing wood planks.

Architects: Shipley Architects
Location: Dallas, Texas, USA
Architect In Charge: Dan Shipley
Builder: Rick Fontenot of Constructive General Contractors
Client: Rick & Julie Fontenot
Area: 1,490 sqm
Year: 2008
Photographs: Charles Davis Smith

Like a Houseboat by Shipley Architects:


“Based on location alone, this 1,490-square-foot house takes significant steps toward a reduced carbon footprint. It’s part of Urban Reserve, a development of modern residences in Dallas that sits near a light-rail station and a hiking and biking trail. Along with this proximity to green transportation options, the zero-lot-line community encourages space- efficient house designs. “Just the way it’s planned automatically puts Urban Reserve into a more sustainable category,” says Dan Shipley, FAIA, principal of Dallas-based Shipley Architects.

But he and the homeowners took the project much further into green territory, ultimately achieving LEED Platinum status. The clients “did all the LEED paperwork,” Shipley confides. “That allowed us to concentrate on designing the house.”

One of their biggest challenges was the site’s poor soil quality. The property was once a landfill, and its weak, expansive soil has a low bearing capacity. But Shipley and his staff came up with a creative, cost-effective solution: They floated the house above the earth on steel beams supported by concrete piers. This siting method upped the home’s green quotient, due to its minimal disturbance of the land. The design team even managed to incorporate salvaged wood—2-inch-by-12-inch planks from the dance floor at the clients’ wedding—into the main floor frame.

A geothermal system heats and cools the house, as is the case in many of the firm’s recent projects. “We’ve been doing geothermal a lot lately,” Shipley says. “People like the idea of it. It uses natural means for the heat exchange, and it gets rid of awkward, clumsy condensing units.” Pressure-treated wood that typically would be used for porch flooring makes an unconventional siding material. “It just goes up quickly,” he notes. And a ramp of metal grating creates a more substantial entry passage into the 20-foot-wide home. “In small houses, the question is always, How do you have a sense of arrival and movement?” he says. “Once you do go in the front door, you’re right there at the kitchen island. The ramp was a way of leveraging or extending the sense of arrival.” The gang-plank-like ramp, along with the home’s compact, floating nature, inspired the nickname “Like a Houseboat."
garage contemporary home like houseboat

modern LEED House “Like A Houseboat”

corridor LEED House “Like A Houseboat”wood LEED House “Like A Houseboat”

simple furniture LEED House “Like A Houseboat”

living furniture LEED House “Like A Houseboat”

living design LEED House “Like A Houseboat”

modern living decoration LEED House “Like A Houseboat”

unique stairs LEED House “Like A Houseboat”wood stairs ideas LEED House “Like A Houseboat”

simple bedroom design LEED House “Like A Houseboat”

minimalist sliding door LEED House “Like A Houseboat”white bathroom design LEED House “Like A Houseboat”

wood metal home LEED House “Like A Houseboat”

unique wood LEED House “Like A Houseboat”

Villa Welpeloo by Superuse Studios

Monday, October 07, 2013
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Superuse Studios design the atractive contemporary house, its named Villa Welpeloo which a couple has a enxiety for art in Netherlands. This artistic house is composed up of many kind of unused materials. Recycle something not used could bautify this house while reducing the environmental polution.

Villa Welpeloo by Superuse Studios:

Villa Welpeloo is a residence for a couple with the exquisite wish to store and show a collection of paintings and graphical work of young contemporary artists.
2012Architecten aspired to use as much surplus materials as possible. Scouts have (re)searched the possibilities and availability of surplus materials in the vicinity of the site during the design phase. Based on the findings there was a continuous stream of new incentives to develop the design further. The found materials resulted in new shapes and new ways of construction. For the facade the inner parts of a cable reels are
used. The load bearing construction is made from steel beams from a paternoster (textile factory machine).
Interior
The basics of the interior are shaped by the exhibition space where paintings can be shown.To make the paintings stand out the colours and
materials of the interior are on the background.Besides that all the electrical wiring for appliances and lighting has been hidden inside the walls. All built in furniture has a vertical calibration that is used playfully and expressive to place various functions within the furniture. The stair and the furnishings have the same reticent set of colours. On the inside of the furnishings the noteworthy materialization of building signage as drawers and cupboards appears. An elevator for the transport of goods is incorporated in the studio and hidden from sight; it is the building elevator that was used during the construction of the steel frame. The art works are lit by remarkable armatures made from the stretchers of broken umbrellas. It is designed for this villa by studio En-Fer.
Materials
The waste materials provided a continuous stream of new incentives to develop and refine the design. New shapes and innovative construction methods were needed to incorporate the found materials.
Construction
The main structure is made out of steel profiles that previously made up a machine for textile production, an industry once very important in the region. One of these machines gave us enough steel to construct the whole villa.
Facades
The main facades are built with wood normally used for particleboard or for burning. TKF, a factory which produces cables, has large numbers of redundant cable reels, too damaged for further original use. The wooden slats which make up the core of these reels are generally undamaged and of a standard size. These slats, collected from a thousand reels, provided enough material for the facade.
Photos by: Allard van der Hoek
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse StudiosVilla Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios
Villa Welpeloo by Superuse Studios