Modern home design - decor ideas: Photovoltaic Panels
Showing posts with label Photovoltaic Panels. Show all posts
Showing posts with label Photovoltaic Panels. Show all posts

Truro Residence with Renewable Energy

Tuesday, May 27, 2014
Truro Residence with Renewable Energy
truro residence with renewable energy
Renewable energy implemented in home design is certainly a form of human wisdom to appreciate nature and to minimize the influence of the environmental damage where the home is domiciled.

This is one example of a home that is often the subject of discussion because it is environmentally friendly. This house was built by the great architect Zeroenergy one who cultivate the development of modern and environmentally friendly. This house is called the Truro Residence, yes indeed located in Truro , Massachusetts. Many advantages of this house , in this case is that this house has a facility that is capable of supporting the adequacy of the need for energy , as very efficient .In general, the concept is applied to reduce the cost of energy is composed of two types, active and passive energy design. This home design also implements both the passive and active .Through some photographs by Eric Roth Photography shows that this house could save lighting with the use of large size glass. With a large glass, the beauty of any home interior can be seen from the outside as well as at the same moment was able to enjoy the beautiful landscape of the house so that adds to the comfort inside the house .On the other hand, some active energy sources are also added to support the housing needs in an efficient, at least composed of solar cell, geothermal heating and cooling system. Renewable Energy is a simple to be done, it even has much wisdom to us all, nature, and our wallets.
landscape and beach home phanorama

solar power roof renewable energy

large glass window

large glass and wood flooringcozy interior with glass passive light

cozy kitchen design

cozy kitchen design

cozy living and family room

cozy living and family room with natural lightcozy dining room with natural lighting

interior idea

cozy bed room design with natural light

Bathroom design ideaBathroom design idea

Living room with natural lighting and view

Kitchen with natural lighting

home design plan of truro residence

site design plan of truro residence

Wooden Sustainable House by Jendretzki

Friday, November 08, 2013
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
A contemporay house has been designed by Pablo Jendretzki that is located in Sag Harbor, New York, USA.
The Argentine architect renovates this residence with extending green touch, sustainable home concept such as installing active energy technologies. This house is mainly constructed of wood, adapting the surrounding natural environmental view.

Architects: Jendretzki Design and Planning Consultant
Location: Sag Harbor, NY, USA
Architect of Record: Sal Croce
Design Consultant: Pablo Jendretzki
Contractor: Tim Mott, Sag Harbor
Client: Debora Oppenheimer
Landscape Designer: Maria Jose Recabarren
Project year: 2009
Photographs: Jendretzki
Wooden Sustainable House by JendretzkiWooden Sustainable House by Jendretzki

Sag Harbor House in the Woods by Jendretzki:


Set on an area called “Mount Misery” this house is now setting the wave of renovations imitating it, as lawmakers try to change the street name, which if done, will double the property valuations overnight.

This existing house was re-designed to connect the exterior with the interior spaces.

The gardens and forested exterior areas are the appeal of the context which were activated by opening up sidewalls, creating porches, connecting them with decks, terraces and stairs, and bringing as much light as possible into the house, and by doing so, bringing in also the green views.

The exterior decks and stairs also blend the different elevations of the exterior grade in a way that enhances the flow rather than obstruct it.

Much of the interest effort was put in the detail of the woodwork. Given that the architect had a very low budget to work with, without adding cost or amount of materials, he used opportunities such as railings, steps, benches, pergolas, siding, and joints to produce a more delicate and exquisite environment.

Although not LEED certified, the house renovation was conceived with green systems in mind such as solar paneling on the roofs, rain water collection for grey waters, environmentally sound materials such as cork and recycled wood and acrylic composites, energy efficient appliances, and HVAC systems, and cross ventilation.

All exterior wood work such as decks, pergolas and stairs was fabricated with recycled cedar. Interiors are a designed to provide a calm, peaceful, and natural environment.
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki

Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki
Wooden Sustainable House by Jendretzki

Sustainable Residence, South Coast In Australia

Wednesday, November 06, 2013
Sustainable Residence, South Coast In Australia
Sustainable Residence, South Coast In Australia
A Sustainable Residence has designed mainly constructed of wood by Indyk Architects and is located in Coalcliff, Australia, named south coast residence.
Sustainable home design is an alternative way to make a house more friendly to the natural environment. There are many advantages people might inspire of this concept approach. Many green idea are applied into this contemporary home both active energy technologies and passive technologies. Improving the house more environmental friendly, it is also installed technologies provide energy element needs, rainwater collection, photovoltaic panels, air ventilation system might increase comfort inside. These sustainable approach is able to increase value of home which reflects awareness of occupants to environmental sustainability.
Sustainable Residence, South Coast In Australia

South Coast Residence by Indyk Architects:

"The house grew out of its formidable site, inspired by the Illawarra Escarpment to the far west and north, and to its east the tidal ocean rock shelf and ocean beyond. Our aim was to create a ‘safe harbour’ for living; to borrow and imbed the ocean-scape within the house views and to make a home of beauty and craftsmanship.
The clients have a love for boats, concrete and all things Japanese. Their new house reads from the street as a timber house, massed as a series of boxes in reference to the coastal shacks that previously stood in the street. The ‘mass’ speaks to adjoining neighbours in height & scale. On the interior a concrete house is revealed.
The client’s program called for a house for two people, to accommodate regular visits from grown children, grand children & elderly parents. A house, with the enjoyment of ‘making and eating food’ at its centre. A house, that would creatively display the client’s art and pottery collection. A house, that environmentally responded to its location.
The House divides into three staggered floor levels relating to the landform it sits upon, the height restrictions that protect neighbour’s views behind and its own internal views out to the ocean. The largest floor level is the ‘public’ ground floor space with cooking, eating, lounge space, guest bathroom and bedroom. There is the ‘private’ first floor mezzanine with main bedroom, bathing and study perch, that overlooks the main living space below. The level that links the house with the ocean, is the lower ground floor, with an additional guest room that doubles as a Pilates space, and a covered pottery work terrace that opens to a western terraced vegetable garden and pond, and to the eastern coastal garden and ocean.
Arrival into the house, is through the northern breezeway that links all levels of the house externally. A mosquito screened ‘lung’ of the house, it allows the inner core to open up, extending areas and views. Its recycled ‘post and beam’ Spotted gum hardwood structure, is a counterpoint to the concrete ‘post and beam’ inner structure. This system allows great flexibility between inside and outside and between internal spaces.
The house site has its long section facing north, stimulating an architectural response of ‘partnered’ indoor-outdoor rooms. At main ground floor level, the kitchen opens to a sheltered central courtyard, which then connects to a terraced vegetable herb garden facing north east, protected from southerly winds. The lounge area, four steps above the ground floor level, opens to its north, into a large roofed porch that can house 20 people around a family table. This porch has a northern coastal view of disappearing headlands and a panoramic ocean horizon view to the east, and looking downwards a spectacular detailed view of the rock platform below.
In this house the landscape, environmental, structural and lighting disciplines were critically linked. A work of architecture must integrate disciplines to create a crafted whole.

SUSTAINABILITY
The Coalciff house was designed to meet a sustainable outcome. It is thermally appropriate, well sealed from Southerly winds, able to recycle its collected rainwater, and to generate a base module of electricity. The clients’ commitment to sustainability included the installation of 6KW photovoltaic cells, equivalent to a third of the clients usage. The electricity generated is circulated into the grid. Solar heating with gas boosting provides for the hot water supply. Glazing is a mixture of double glazed and Low E glazing solutions. Rainwater is collected and stored at basement level in a 7500lt tank, and recycled to serve all toilet cisterns and garden irrigation.
The house is a post and beam structure of concrete internally and externally of recycled hardwood. Its southern elevation is of concrete block, with cavity and internal concrete wall panels. Its west and northern elevations are reverse block veneer.
Concrete internal walls allow for additional thermal mass and create the neutral background for display of the client’s art collection. The external recycled Spotted gum cladding creates a link to the coastal house detailing of the past and present.
The structural floors are 40mpa concrete and work as a thermal mass absorbing eastern and northern sunshine that penetrates the interior. The ‘lung’ of the house, which also links externally the levels of the house, is a northern breezeway screen structure, allowing cross ventilation through a screened façade. Additional cross ventilation occurs east and west with high level louvres, circulating the warm air at ceiling level.
The architectural language of an exposed structural system with a restrained palette of materials has created a more singular approach to materials and a limited radius of sourcing. Concrete and concrete blocks were sourced locally. Recycled timber has been delivered from the north coast while all joinery was made locally."