Modern home design - decor ideas: Pond Design
Showing posts with label Pond Design. Show all posts
Showing posts with label Pond Design. Show all posts

The Willow House in Singapore with Garden Roof

Thursday, February 27, 2014
The Willow House in Singapore with Garden Roof
singapore sustainable home
Singapore base architect, Guz Architects has developed a contemporary house located in Singapore where gets tropical area and the sun always lights along years in this location.
This Singapore house built for a family who needs fresh air and wind experience. This house tries to take advantages of the blowing wind by doing the roof construction for allowing the rough wind flows inside. Almost of Guz Architects's creation places green rooftop, luxurious pool and wonderful garden. The unique glass pool with full of water decorates garden and able to be enjoyed from terrace. The Willow House also put them down to decorate exterior for supporting environment healthy. Sustainability for a long time house and the plants included maximally as possible constitute aspects that being a characteristic of the architect's design. Other houses also apply this concern as well as Rattan House that it applies special garden and environmentally friendly material, Tanga House that planting on rooftop and wonderful pool beautify the exterior also interior, Fish House that interior and exterior have adaptability to environment and Meera Sky Garden House that being inspirational house for green home design.

The Willow House in Singapore by Guz Architects:

“We tried to take advantage of it’s hilltop position by opening up the building plan to make the most of the prevailing breezes and of what little wind there is in Singapore.
Orientation and massing of the house was instrumental in encouraging those breezes.
We always wanted this to be a home with soul, so designing spaces where a family could live together and interact was always part of the brief, and hopefully the design reflects this. We have tried to draw nature in as much as we can in the relatively dense urban environment of Singapore.”
contemporary design

unique design

modern design

singapore garden

singapore home garden

green roof top

vegetated roof idea

grass roof garden

lounge garden idea

pool and green garden roof

garden roof and pool

contemporary garden interior

stairs garden

glass hall design

contemporary garden roof

patterned wall
 Photos by: Patrick Bingham Hall

Rattan House in Singapore by Guz Architects

Sunday, January 26, 2014
Rattan House in Singapore by Guz Architects
Rattan House in Singapore by Guz ArchitectsContemporary home is equipped with the ability to adapt to the environment have been completed by Guz Architects.
Rattan House in Singapore by Guz Architects, this house built to attract fresh experience for living and can be used as an example or idea of an environmentally friendly home inspiration. Simple application of innovation, such as the implementing of passive energy, is very useful for the sake of convenience. In my opinion, Guz Architects has always designed inspirational homes, absolutely environmentally friendly homes design that you can see the tag of Guz Architects. Pictures bellow courtesy of Guz Architects represent the amazing sustainable work or Rattan House.

Rattan House in Singapore by Guz Architects:

“The rattan house was conceived to make the most of what is a relatively condensed site in Singapore’s “good class bungalow” district; with buildings all around and little breeze. The L-shaped plan was designed to make the most of the views and funnel the breezes throughout the house.Within this we tried to create gardens and green areas to not only passively cool the house, but also to provide greenery and a sense of space which all occupants could share. The house was completed on a very low budget (for Singapore) of less than S$1m.Rattan screens were used along the main entrance hall of the house to provide privacy, yet still allow the air to flow through.”

Rattan House in Singapore by Guz Architects

Rattan House in Singapore by Guz Architects
Rattan House in Singapore by Guz Architects
Rattan House in Singapore by Guz Architects

Rattan House in Singapore by Guz Architects
Rattan House in Singapore by Guz ArchitectsRattan House in Singapore by Guz Architects
Rattan House in Singapore by Guz ArchitectsRattan House in Singapore by Guz Architects
Rattan House in Singapore by Guz Architects

New Forest House by PAD studio

Tuesday, October 01, 2013
New Forest House by PAD studio
modern house design
Adapting the surrounding area could be important determination of how to designing home construction. In the middle of the New Forest National Park, England, a contemporary house sits where PAD studio completes a home design project named New Forest House. This contemporary house features passive solar system, renewable technologies, and sustainable material using in order to survive and minimize the negative impact from its area.
Architects: PAD studio
Location: New Forest National Park, UK
Project Architects: Perring Architecture and Design
Design Team: Wendy Perring, Darren Bray
Area: 120 sqm
Year: 2009
Photographs: Courtesy of PAD Studio
Structural: Andrew Warring associates
Main Contractor: HA and DB Kitchin
Concrete Consultant: David Bennett
Services Engineer: EDP
New Forest House by PAD studio

New Forest House by PAD studio:

The New Forest House is set within a stunning 18.5 acre plot, located adjacent to ancient woodland and heath, in the New Forest National Park. The new building has been carefully conceived in order that the proposals minimise the impact on the site and its sensitive surroundings.
The main house and guest annexe are orientated to maximise solar gain and utilise renewable technologies for heating and hot water requirements. The materials used throughout are sustainable, durable and locally sourced where possible in harmony with the site and its surroundings.
New Forest House by PAD studio
The architectural objective has been to create a simple building whose form, scale materials and detail reinforce the character, distinctiveness and history of the site locally and within the wider context of the New Forest.
New Forest House by PAD studio
The architectural concept was straightforward: Two simple volumetric forms located along a spine wall. Upon arrival the wall screens distant views to the South focusing attention upon the ancient beech trees to the North. Stepping through a gap in the wall the experience changes as the site gradually unfolds and the landscape beyond is revealed.
New Forest House by PAD studioNew Forest House by PAD studio
On a practical level the wall acts as a retainer for the earth that was excavated to form the natural swimming pond and basement, and as thermal mass to regulate fluctuations in temperature. The wall bears the imprint of local Douglas Fir taken from the wood adjacent to the site, and is a palimpsest rewriting of the history of the site. The external landscape infuses this house as the boundary between the two is blurred.
New Forest House by PAD studio
New Forest House by PAD studio
New Forest House by PAD studio
New Forest House by PAD studio
New Forest House by PAD studio
Photos courtesy of PAD studio